Week van de Lentekriebels 2020 in het teken van soa’s en anticonceptie

De Week van de Lentekriebels 2020 loopt van 9 tot 13 maart. Het thema wordt soa’s en anticonceptie. 

Leraren over heel Vlaanderen geven tijdens deze week relationele en seksuele vorming. Dit jaar is het thema veilig vrijen: jezelf beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en een ongeplande zwangerschap voorkomen. 

In de eindtermen staat dat jongeren moeten weten hoe ze zich kunnen beschermen. Leer daarom je leerlingen tijdens de Week van de Lentekriebels hoe ze veilig kunnen vrijen.Sensoa geeft je tips en lesmaterialen om een les te geven over soa’s en anticonceptie.

Sensoa had het publiek mee laten kiezen welk het thema zou worden. Seksuele geaardheid heeft het niet gehaald.

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Week van de Lentekriebels 2020 in het teken van soa’s en anticonceptie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: