NMBS gaat voor genderneutrale toiletten in de stations

De NMBS, verantwoordelijk voor het reizigersvervoer via het spoor en het beheer van de stationsgebouwen in België, werkt aan een groot toiletplan. De voornaamste doelen van het plan zijn ervoor zorgen dat toiletten in de stations ook na de kantooruren open blijven en asociaal gedrag in de toiletten ontmoedigen. Opvallend is de introductie van genderneutrale toiletten.

“Toegankelijk voor iedereen”

“We willen dat de ­toiletten toegankelijk zijn voor iedereen. Er komen genderneutrale toiletten, en we voorzien in de dames- én ­herentoiletten een uitrusting om baby’s te verzorgen”, bevestigt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan De Morgen. “De concrete uitwerking van dit plan is nog volop aan de gang. Zeker is dat we maximaal zullen inzetten op netheid, veiligheid en op moderne voorzieningen. Nog in de eerste helft van dit jaar moet het plan klaar zijn.” Daarna gaat het plan in uitvoering.

Toiletten aan boord van de treinen waren de facto al genderneutraal, want iedereen die het wenst maakt er gebruik van.

Een gedachte over “NMBS gaat voor genderneutrale toiletten in de stations

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: