‘Weerbaarheid en mildheid’-training in Gent op zaterdag 29 februari

Gendersprectrum en Casa Rosa organiseren op zaterdag 29 februari een trainingsdag ‘weerbaarheid en mildheid bij LGBTQI+-personen’.

“Maak je deel uit van het regenboogspectrum, dan behoor je niet alleen tot een minderheidsgroep, maar heb je soms ook te kampen met afwijzing binnen je familie, op de werkvloer of elders”, lichten de organisatoren toe. 

“Hoe leer je weerbaarheid en veerkracht in soms best uitdagende omstandigheden? Wat als de context niet echt warm, oordeelvrij en verwelkomend is? Hoe kan het opbouwen van innerlijke veiligheid een impact hebben op er staan, het aangaan van uitdagingen, en leven volgens wat je van binnen voelt?

Hoe dragen mildheid voor jezelf en zelfacceptatie bij aan veerkracht en weerbaarheid?”

Dat en nog veel meer komt aan bod tijdens de ‘Studiedag Weerbaarheid en Mildheid voor LGBTQI+-personen‘ op 29 februari. 

Wendi Winnelinckx (zij/hij) begeleidt deze dag via theoretische kennisdeling en ervaringsgericht oefenen. Er komen zelfreflectie oefeningen, zelfcompassie meditatie en creatieve oefeningen aan bod. In enkele deelrondjes leren we mekaars ervaring ook beter kennen, voor wie dat wenst.

Wendi werkt als psychotherapeut en zelfcompassietrainer samen met Huis voor Veerkracht, onder supervisie van prof. dr. Elke Van Hoof

Inschrijven kan hier

Beeld: Timothy Junes
Bron: Casa Rosa

%d bloggers liken dit: