4/5 Zwitsers willen homohuwelijk

Vier op de vijf Zwitsers vinden het oké dat holebikoppels kunnen trouwen. Zwitserland bekrachtigde zondag per referendum de aangepaste antidiscriminatiewet die beschermt tegen homofobie. 

De federatie van homo- en biseksuele mannen Pink Cross bestelde de opiniepeiling. 63% zegt ja tegen het homohuwelijk. 18% zegt “eerder ja”. 10% zegt neen en 8% “eerder neen”.

Het enthousiasme voor huwelijk met adoptierecht is iets minder groot. 52% zegt (volmondig) ja, 15% eerder ja. Samen is 67%. 19% en 11% is (eerder) tegen. Dat is samen 30%.

Onderzoeksbureau GFS-Zürich vroeg ook naar de attitudes in verband met in-vitrofertilisatie en vrouwenkoppels. 50% is voor, 16% eerder voor. 18% is tegen, 12% eerder tegen. 

Politiek

Pink Cross-directeur Roman Heggli hoopt dat er wat beweegt in het parlement. “De National Raad is echter conservatief. Maar een referendum lanceren zou het proces alleen maar vertragen.”

De Nationale Raad is het lagerhuis van de Helvetische Confederatie. De Kantonsraad is de senaat. Samen vormen ze Bondsvergadering in Bern

Nationale Raad van Zwitserland in Bern (Timothy Junes)
Nationale Raad van Zwitserland in Bern (Timothy Junes)

Vlag: Wikipedia
Statistieken: Pink Cross
Foto: Timothy Junes
Bron: Swissinfo.ch, Pink Cross

2 gedachten over “4/5 Zwitsers willen homohuwelijk

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: