‘Frank wordt Francine’: komedie geïnspireerd door Bo Van Spilbeeck in Fakkeltheater Antwerpen van 4 tot 14 maart

Van 4 tot 14 maart speelt in het Fakkeltheater in Antwerpen de komedie ‘Frank wordt Francine‘.

Bedenker en acteur Jeroen Maes was geïnspireerd door de coming-out van Bo Van Spilbeeck. “Ik vond het zeer moedig van haar. Het moet dan ook een komedie worden met respect voor het thema. Om goed geïnformeerd aan het schrijfproces te beginnen, kocht ik haar boek. Voor alle duidelijkheid: ‘Frank wordt Francine’ is een fictief verhaal met fictieve personages”, vertelt Maes in Het Nieuwsblad

Frank Jacobs lijkt gelukkig: een goed huwelijk, toffe baan, een zoon die in zijn voetsporen treedt, wat wil een man nog meer? In Frank zijn geval ‘vrouw zijn’! Een geheim dat hij al jaren met zich meedraagt.

Frank besluit niet langer te zwijgen, hij wil ermee naar buiten komen en verder door het leven gaan als ‘Francine’.

Maar wie brengt hij als eerste op de hoogte? Al zeker niet de praatzieke opdringerige buurvrouw Cecile, als zij dit te weten komt, gaat het nieuws gegarandeerd als een lopend vuurtje.

Hij besluit de hulp in te roepen van Dominiek Van de Voorde, een gerespecteerd psycholoog, althans dat wordt verteld, maar of dat wel zo’n slimme zet is?

rouwlief is natuurlijk ook een te nemen hindernis, of is zij stiekem al op de hoogte? De zoon in elk geval niet, hoe gaat hij reageren op dit nieuws?

Een heerlijke transformatie-komedie met misverstanden, knotsgekke personages, en onverwachte wendingen, maar met een groot respect voor het thema.

‘Frank wordt Francine’
Van: Jeroen Maes.
Met: Danni Heylen, Leen Dendievel, Peter Bulckaen, Maksim Stojanac, Jeroen Maes.

Info en tickets.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad

%d bloggers liken dit: