Regenbooghuizen en çavaria maken biseksualiteit zichtbaar met valentijnsactie ‘Make Your Love Visible’

Met de slogan ‘Make Your Love Visible‘ organiseren de Vlaamse regenbooghuizen samen met de werkgroep Bi van çavaria de actie ‘Bi My Valentine‘. In elke Vlaamse provincie engageren vrijwilligers zich om biseksualiteit zichtbaarder te maken.

Rebus, Casa Rosa, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, UniQue – Vlaams-Brabants regenbooghuis, Regenbooghuis Limburg en çavaria roepen samen rond Valentijnsdag op om solidariteit te tonen met biseksuele personen. Mensen worden aangemoedigd om een selfie te posten op sociale media met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility.

Geen fase

Volgens Michael Van Roosbroeck van de werkgroep Bi van çavaria zijn zulke acties ook vandaag de dag nog hard nodig. “Er bestaan nog steeds veel taboes en stereotiepe beelden rond biseksualiteit. Heel wat mensen denken dat biseksualiteit een fase is, dat je maar heel even bi bent en daarna ofwel terug hetero, ofwel terug homo of lesbisch wordt. Dat klopt echter niet, en daar willen we vandaag de aandacht op vestigen.”

Jezelf kunnen zijn, dat is immers élke dag belangrijk. Biseksualiteit is een seksuele oriëntatie voor mensen die zich romantisch, emotioneel en/of seksueel aangetrokken voelen tot mensen met dezelfde én mensen met een andere genderidentiteit.

Uit de kast komen

Het is niet half het ene, half het andere, maar een volwaardige seksuele oriëntatie die iedere persoon anders ervaart. Een coming-out als biseksueel is daarom niet altijd makkelijk. Wie weet is je lief of een van je vrienden bi, maar weet je dit niet. Misschien ben je zelf bi, maar voel je de ruimte niet om dit te vertellen. Ongeacht tot wie iemand zich aangetrokken voelt: liefde is liefde.

“Uiteraard is het geen verplichting om uit de kast te komen”, benadrukt Van Roosbroeck. 

“Iedere persoon heeft het recht om dit voor zichzelf te bepalen. Met een actie als deze, hopen de Vlaamse regenbooghuizen en çavaria samen mensen te informeren rond biseksualiteit, en de drempel te verlagen voor wie uit de kast wenst te komen als biseksueel.”

Verschillende acties

Om die reden zetten Regenbooghuis Limburg, het Oost-Vlaamse regenbooghuis Casa Rosa en het Vlaams-Brabantse regenbooghuis UniQue op Valentijnsdag in op sociale media: via deze weg krijgen heel wat mensen info rond het thema biseksualiteit aangereikt. 

In Casa Rosa vindt op zaterdag 22 februari een praatavond plaats rond biseksualiteit.

Vrijwilligers van Het Roze Huis, het regenbooghuis van de provincie Antwerpen, delen Bi My Valentine kaartjes uit op vrijdag 14 februari in de Bruul in Mechelen van 12.30 uur tot 14.30 uur. In West-Vlaanderen bezorgt Rebus kaartjes aan Oostendse organisaties. In Brugge gaat ’s avonds een praatavond door rond biseksualiteit.

Beeld: Wikipedia
Bron: çavaria

2 gedachten over “Regenbooghuizen en çavaria maken biseksualiteit zichtbaar met valentijnsactie ‘Make Your Love Visible’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: