VIDEO | LGBTQ-lifecoach Kris Deneys neemt klanten letterlijk op stap door het leven

Kris Deneys (48) uit Gent is de enige lifecoach in Oost-Vlaanderen die zich richt op holebi, transgender en queer mensen. Zijn werkomgeving is de Gentbrugse Meersen, daar helpt hij al wandelend zijn klanten. 

Deneys is transman. “LGBTQ-lifecoaches komen veel voor in de Verenigde Staten en Engeland”, zegt hij in Het Laatste Nieuws

“In België heb je er maar twee, één in Antwerpen, en één in Halle. Bij mijn weten zijn er geen gespecialiseerde coaches in Oost-Vlaanderen.”

“Het thema waarrond we werken is niet noodzakelijk LGBTQ-gerelateerd, maar de personen waarmee ik werk wel. Ik help hen wanneer ze vastzitten in hun privéleven of op het werk. Dat kan te maken hebben met hun LGBTQ-zijn, maar dat hoeft niet per se.”

“Er is veel meer tolerantie, maar er is ook veel schijntolerantie. Veel mensen blijven in de kast of kruipen terug. Gent is een zeer tolerante stad, het stadsbestuur spreekt zich sterk uit tegen transfobie en homofobie, maar we moeten erop toezien dat het zo blijft. Het is belangrijk om alert te blijven, het is niet omdat we rechten verworven hebben dat ze niet zullen afgenomen worden.”

Meer over Kris Deneys.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws

%d bloggers liken dit: