DARKLANDS | Derde editie Classic Meets Fetish brengt topmusici samen met een boodschap

De derde editie van Classic Meets Fetish die op donderdag 5 maart doorgaat in Amuz brengt opnieuw topmusici samen met een uitgelezen muzikaal programma. Een gewoon klassiek concert? Toch niet, alle muzikanten treden aan in fetisjkledij en brengen zo een boodschap voor verdraagzaamheid. 

De opbrengst van het concert gaat onder andere naar Le Refuge, een opvangtehuis in Brussel voor jonge holebi’s en transgenders zonder thuis.

In Classic Meets Fetish draait alles om de muziek maar ook om de boodschap. Onder de muzikale leiding van maestro Michael Hell treedt een ensemble van internationale topmusici aan die niet enkel de passie voor de muziek delen, maar ook voor de fetish scène. 

In het stemmige kader van Amuz treden ze dus niet op in de gebruikelijke concertkledij maar wel in uitdagende leder of fetisjoutfits. Het dompelt de avond in een extra prikkelende sfeer en plaatst de muziek in een heel andere context.

Classic Meets Fetish is het culturele luik van Darklands dat in Antwerpen plaatsvindt van 4 tot 9 maart.

De gerenommeerde barokspecialist Michael Hell – stichter van de Neue Hofkapelle Graz – verzamelt een aantal internationale topmusici rond zich voor een programma met bekende melodieën van onder andere Bach, Vivaldi, Händel en Mozart

De internationaal geprezen contratenor Philipp Mathmann brengt enkele cantates en bekende aria’s uit ‘Serse‘ en ‘Il trionfo del tempo e del disinganno‘.

Het volledige programma.

Ruim

Classic Meets Fetish is er niet enkel voor de leather- en fetisjgemeenschap maar voor iedereen met een open geest die een bijzonder concert wil bijwonen in een andere sfeer dan de klassieke concertzaal. De opbrengst van het concert gaat onder andere naar Le Refuge, het opvangtehuis in Brussel voor jonge LGBT’s die geen thuis meer hebben omwille van hun geaardheid. De artiesten werken gratis mee aan het concert.

“Deze muzikanten komen openlijk uit voor hun seksuele identiteit en dat is natuurlijk heel bevrijdend”, zegt initiatiefnemer Bart Abeel, tevens voorzitter van Antwerp Pride

“Rond de fetishjscene hangen nog veel vooroordelen – ook in de LGBT gemeenschap zelf – en die proberen we met dit concert te doorbreken. Tegelijk brengen we een muzikale avond op hoog niveau die elke liefhebber van klassieke muziek zal kunnen appreciëren of die nu als ‘meester’ of als ‘slaaf’ komt.”

Classic Meets Fetish
Donderdag 5 maart, 20.00 uur
Tickets: €19-59
Info en tickets.

Beeld: Fotoshop Tops, Pixabay
Bron: Antwerp Pride

%d bloggers liken dit: