Çavaria ondertekent open brief van 11.11.11 die snel degelijke federale regering wilt

Çavaria ondertekende de open brief van 11.11.11. “Samen met 58 andere middenveldorganisaties roepen wij de politiek op om haast te maken met de federale regeringsvorm. Waar wachten jullie op, beste politici?”, zegt Yves Aerts van çavaria.

Uit de open brief:

“Wij willen een federale regering. Omdat langer talmen geen optie is. Omdat we geloven in de democratie en het belang van een goede samenwerking tussen alle beleidsniveaus.”

“Wij verwachten níet dat er snel-snel een regering in elkaar gehaspeld wordt. Wij verwachten wél dat de urgentie een regeringsvorming voortstuwt. Want hoewel alles klaarblijkelijk voortdraait in onze samenleving, is het wel degelijk vijf voor twaalf. Het begrotingstekort liep op tot 12 miljard. We zijn nog steeds niet hersteld van de diepe duik in het rood in 2008 om de banken te redden.”

“De continue besparingslogica die nadien volgde zette vooral druk op sociale uitgaven. Ons sociale zekerheidssysteem wordt sindsdien expliciet in vraag gesteld, terwijl dit net één van dé redenen is dat er in België minder ongelijkheid is dan in andere landen wereldwijd.”

“Wij verwachten niet dat er een antwoord komt op alle particuliere bekommernissen en verwachtingen. Wij verwachten wél dat er rond een aantal cruciale uitdagingen een coherent beleidsverhaal uitgetekend wordt. Over partijgrenzen heen. Een verhaal dat aantoont dat België, hoe klein ons land ook is, geen schrik heeft om het om het heft in handen te nemen en hierbij mens en planeet centraal stelt.”

“De goesting van ons is er om hiertoe bij te dragen, over de taalgrens heen. Het politieke landschap en de uitdagingen zijn complex, maar wij, Belgen, Vlamingen, Walen, Brusselaars en Duitstaligen samen, kunnen dit. Wij weten dit, omdat burgers, bedrijven, middenveldorganisaties hier elke dag mee aan de slag gaan, dag in dag uit.”

“Beste politici, wij zijn klaar, waar wachten jullie op om de handen in elkaar te slaan? Opnieuw verkiezingen zullen de kaarten niet makkelijker leggen. Geef ons een regering die de lead neemt, waarmee wij in dialoog kunnen gaan, overeenstemming vinden en botsen. Want net dat is wat zo ongelooflijk krachtig is aan onze samenleving: hou de democratie levend, dat is de énige manier om veerkrachtig en innovatief uitdagingen het hoofd te bieden. Toon ons dat het kan. Hiervoor hebben we jullie gekozen.”

Lees hier de volledige open brief.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: