#FootballForAll2020: een maand tegen homofobie in het voetbal

De Royal Belgian Football Association (RBFA) strijdt een hele maand tegen homofobie in het voetbal. Hashtag van dienst is #FootballForAll2020.

“Samen met onze clubs strijden we via ‘Football For All‘ een hele maand tegen ongelijkheid”, aldus de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) die een nieuwe naam kreeg. 

De Bond lanceert samen met ACFF, Pro League en Voetbal Vlaanderen net zoals vorig jaar ‘Football For All’. Een campagne die de kracht van diversiteit in het voetbal wil onderstrepen.

“Vorig seizoen focusten we ons op één speeldag, dit jaar trekken we het breder. De hele maand maart staat in het teken van ‘Football For All’.”  

Clubs kunnen allerhande materiaal aanvragen.

‘Football For All’ startte dit jaar op 19 februari 2020, de Internationale Dag Tegen Homofobie In Het Voetbal. “We willen meer dan ooit laten zien dat voetbal van en voor iedereen is. Samen gaan we voor een diversiteitsmaand.”

“Met de actie #footballforall2020 dragen we ook bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Meer bepaald aan SDG 10, ongelijkheid verminderen.”

Beeld: Royal Belgian Football Association
Bron: Royal Belgian Football Association

Een gedachte over “#FootballForAll2020: een maand tegen homofobie in het voetbal

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: