TONEEL | ‘Edward Twee’ vanaf 4 maart in Leuven en Antwerpen

Toneelgezelschap fABULEUS brengt ‘Edward Twee‘, een toneelstuk van Christopher Marlowe (1564-1593). 

Edward II van Engeland (1284-1327) had een affaire met Piers Gaveston (1284-1312)

Kan je de wet overtreden door iemand graag te zien? Mogen koningen zichzelf zijn? Of moeten ze kiezen tussen de liefde of de macht?

Prins Edward heeft meer gevoelens voor zijn oudere vriend Gaveston dan voor zijn vrouw. Zolang dat binnenskamers blijft, kan het hof daarmee leven. Maar dan wordt Edward koning en geeft hij Gaveston buitensporig veel invloed en macht. Ondertussen verwaarloost hij de koningin en groeit de onrust in het land.

Toneelschrijver Christopher Marlowe was een tijdgenoot en literaire rivaal van William Shakespeare. Met Edward Twee tastte hij de grenzen af van wat zijn publiek aanvaardbaar vond. Ook in deze tijd stelt het stuk nog veel ongemakkelijke vragen. Is onze verdraagzaamheid meer dan een dun laagje vernis? In deze bewerking van fABULEUS wordt het grimmige universum van Edward Twee belichaamd door een kind, zeven jongeren en een volwassen acteur.

In Leuven wordt Prinses Edward op 4, 6 en 11 maart 2020 gespeeld door Leonie Dehantschutter en op 5 en 7 maart 2020 door Karen Van de Broek.

Tekstbewerking en regie: Jorre Vandenbussche;
Spel: Ivana Noa Batchvarov, Leonie Dehantschutter, Gina De Vriendt, Jennifer Kirvalidze, Ebe Meynckens, Mathis Schellekens, Casper Schoolmeesters, Karel Tuytschaever, Karen Van de Broek en Joetta Wolokollie;
Dramaturgie: Peter Anthonissen en Jenne Van daele;
Bewegingsadvies: Karel Tuytschaever
Scenografie en lichtontwerp Geert Vandewalle;
Kostuums Lies Van Assche (begeleiding ontwerp)en Lien Tallon (begeleiding uitvoering);
Jongerenkostuumteam: Gloria Biney, Robin Clarysse, Hanne De Vos, Annabelle Perez Donate, Nina Dupont en Bibi Louïs:
Productie: fABULEUS;
Coproductie: Perpodium In samenwerking met Jonna vzw Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

In Leuven en in Antwerpen. Praktische informatie.

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “TONEEL | ‘Edward Twee’ vanaf 4 maart in Leuven en Antwerpen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: