VIDEO | Dimitri Vantomme uitgemaakt voor homo in eigen karaokebar

Zanger, presentator en horeca-uitbater Dimitri Vantomme is vrijdagavond in zijn eigen Bonaparte in Antwerpen uitgemaakt voor homo. Hij getuigt op Facebook. 

“De Scouts Wezel waren met een soort challenge bezig en we kregen op verschillende tijdstippen verschillende groepjes over de vloer”, vertelt Vantomme.

“Nadat ze ‘all cool’ reageerden omdat ik ‘die gast van ‘We Like To Party” was begonnen ze haast alle woorden van ‘Vamos a la playa‘ te vervangen met de woorden ‘Dimi is nen homo’!” 

“Bij de intro van het nummer was ik met verstomming geslagen maar ik dacht;dit komt wel snor maar ze bleven dat dus 3:32 min lang volhouden. Meestal zou ik de microfoon afzetten of van song/aanvraag veranderen maar hier was ik echt helemaal mijn kluts kwijt en dat gebeurt niet vaak.”

Niet de eerste keer

“Ik kan echt niet meer tellen hoeveel keer ik de voorbije 25 jaar het woord ‘jeannet’ of ‘homo’ naar mijn kop geslingerd kreeg. Telkens laat het me achter met een leeg, gefrustreerd en machteloos gevoel.”

“Alhoewel ik al ettelijke keren geluk heb gekend wanneer ik met één van mijn exen samen was toch merk ik dat ik het nog steeds niet aankan wanneer iemand me, al dan niet voor een bomvol café, op een podium, op een vol plein me uitscheld maar nog erger, me het gevoel geeft dat ik een tweederangsburger ben, dat ik niet gelijk ben omdat in homo ben.”

“Zelfs het woord ‘homo’ neerschrijven voelt niet juist meer. Sommigen zullen allicht bij het lezen van dit bericht snel willen sussen met typische zinnen als ‘het is allemaal niet zo erg’ ‘dat je er maar tegen moet kunnen’ of ‘het is maar om te lachen’.”

Niet om te lachen

“Nee dus, ik kan er niet tegen. Niet alleen wanneer het mij overkomt maar nog minder omdat ik weet dat het mensen overkomt die nog minder sterk in hun schoenen staan dan ik, laat staan mondiger zijn.”

“De groep die me gisteren het kutgevoel gaven waren dus kerels van één van de grootste jeugdbewegingen van het land, de Scouts en Gidsen Vlaanderen. Je zou anno 2020 anders verwachten van leidinggevenden in een jeugdbeweging.”

“Deze week heb ik alleen maar coole dingen gehoord/gelezen/gepost over Nick en Christophe in ‘Blind Getrouwd‘ of over de coming-out van Peter in ‘Down the road. Het was voor mij van korte duur want het gevoel van wat gisteren/vannacht gebeurde en wat ik deze ochtend (zaterdag, red.) weer van Theo Francken las doet me beseffen dat niet iedereen gelijk is en dat er nog veel werk voor de boeg is zoals Sander Cornelis van Wel Jong Niet Hetero schreef op de VRT NWS.”

“Ik hoop dat ik als bestuurslid van Antwerp Pride iets kan veranderen maar soms vind ik het lastig om dit te moeten neerschrijven, zakt de moed me in de schoenen.”

Beeld:  Dimitri Vantomme, YouTube

Een gedachte over “VIDEO | Dimitri Vantomme uitgemaakt voor homo in eigen karaokebar

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: