Regenbooghuis Limburg geeft de regenbooggemeenschap Beringen een gezicht met een sit-in op 14 maart

Op zaterdagmiddag 14 maart organiseert Regenbooghuis Limburg een sit-in op de Markt in Beringen. Onlangs werd in Beringen binnen de sp.a-fractie tegen de aanleg van een regenboogzebrapad in Beringen gestemd

Als aanvulling daarop kon men in de media vernemen dat het stadsbestuur ook geen noodzaak zag om een zebrapad aan te leggen, aangezien er volgens de bevoegde schepen “geen noden en signalen vanuit de doelgroep zelf zijn om een volwaardig beleid rondom dit thema uit te bouwen”.

Volgens voorzitter van Regenbooghuis Limburg, Leopold Lindelauff, is die uitspraak “prematuur”. 

“Niet alle noden en signalen van holebi en transgender personen komen in het openbaar of worden publiekelijk verkondigd. Desondanks zijn die noden er wel degelijk. Zo’n 5 tot 8 procent van onze samenleving behoort tot de regenbooggemeenschap. In Beringen zal dat niet anders zijn.”

“Hun netwerk; familie, vrienden, collega’s en dergelijke beslaat zo’n 20% van de bevolking.”

Overleg

Daarnaast heeft Regenbooghuis Limburg in Beringen het afgelopen jaar enkele overleggen gevoerd met de betrokken ambtenaren en de betrokken schepen. 

Tijdens deze overleggen vond het Regenbooghuis veel gehoor, waarbij zelfs de mogelijkheid om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst werd besproken. De uitspraak dat er geen signalen zouden zijn en dat een volwaardig beleid uitbouwen niet nodig is, heeft het team van Regenbooghuis Limburg dan ook verbaasd en teleurgesteld.

Sit-in

Met de sit-in wil Regenbooghuis Limburg op een vriendelijke manier de regenbooggemeenschap in Beringen een gezicht geven. 

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur is iedereen welkom op de Markt in Beringen voor een tasje koffie of thee, een regenbooglekkernij en een goed gesprek.

Beeld: Wikipedia
Bron: Regenbooghuis Limburg

2 gedachten over “Regenbooghuis Limburg geeft de regenbooggemeenschap Beringen een gezicht met een sit-in op 14 maart

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: