Rotterdam lanceert met StopApp app om (holebifobe en transfobe) seksuele intimidatie op straat te melden

Gemeente Rotterdam in Nederland richt zich met een speciale campagne op holebi’s en transgenders om met een speciale app melding te doen van straatintimidatie. Rotterdam spreek van pikpraat.

StopApp werd in 2017 geïntroduceerd om vooral vrouwen te bewegen melding te doen van intimidatie -of erger- op straat.

Gebruikers van de app kunnen anonieme melding maken, maar ook naam opgeven. In het laatste geval kunnen zij in een toelichting op hun melding aangeven of zij behoefte hebben aan ondersteuning. Ook krijgen ze dan te horen wat er met de melding gebeurt.

Campagne

Met de nieuwe campagne die deze week van start gaat, wil het stadsbestuur het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van holebi’s en transgenders te vergroten.

“Rotterdam is van en voor iedereen. Dat willen we met deze campagne uitstralen. We hebben bewust gekozen voor een positieve insteek. Je hoeft intimidatie niet te negeren. Meld het, zodat wij weten waar we werk te doen hebben”, zegt wethouder Bert Wijbenga.

Gedrag aanpassen

Uit een onderzoek blijkt dat Rotterdamse LGBT’s hun gedrag nog te vaak aanpassen omdat ze zich niet veilig voelen. Dat geldt met name voor transgenders en mensen die in drag naar feesten gaan. eeg, namen 23 Rotterdammers deel.

De uitkomsten van het onderzoek zijn niet nieuw, maar tonen wel aan dat LGBT-acceptatie in Rotterdam nog niet vanzelfsprekend is.

Beeld: Wikipedia
Bron: Rotterdam, De Roze Golf

%d bloggers liken dit: