Arc-en-Ciel Wallonie voert actie tegen geweld op vrouwen

8 maart is Internationale Vrouwendag. Dat wordt in België en daarbuiten gevierd, bij stilgestaan, herdacht, beleefd. Arc-en-Ciel Wallonie trekt vandaag naar Brussel voor de staking en betoging tegen geweld op vrouwen.

De koepel van LGBT’s in Wallonië steunt in het bijzonder het Collecti.e.f 8 maars die voor een inclusieve invulling van feminisme ijvert. “Als vrouwen stoppen, stopt alles.”

Arc-en-Ciel Wallonie strijd tegen en cis-hetero-patriarchale samenleving “die ons onderdrukt n dood”, zegt Regenboog Wallonië in een persbericht. 

“We eisen zichtbaarheid en respect voor alle vrouwen”, zegt coördinator Tom Devroye. “Dit impliceert lesbische, biseksuele, transgender intersekse, niet-binaire en queer vrouwen niet vergeten in de deze strijd. Ze moeten hun identiteiten en seksualiteiten kunnen beleven.”

TERF

“We verwerpen een TERF-feminisme”, zegt Devroye. TERF staat voor Trans-Exclusionary Radical Feminist

“We strijden ook voor vrouwen in migratie, zonder papieren, in het sekswerk, met een andere huidskleur, met een handicap of in en (andere) moeilijke situatie.

“We steunen sterke maatregelen tegen gendergerelateerd geweld. Dit betekent ook opvoeden, opleiden en sensibiliseren. Dit heeft tijd nodig. Laten we bijleren, laten we samenwerken.”

Beeld: Arc-en-Ciel Wallonie

Een gedachte over “Arc-en-Ciel Wallonie voert actie tegen geweld op vrouwen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: