België, Frankrijk en Nederland op 4 wat betreft meest vriendelijke reisbestemmingen voor LGBT’s

België, Nederland en Frankrijk delen eenzelfde score wat betreft aantrekkelijkheid voor LGBT-reizigers. Deze landen hebben dezelfde score, maar Frankrijk en Nederland zijn als geheel een populairdere reisbestemming. 

Dit blijkt uit het Veiligheidskompas voor LGBTQ-reizigers van Taxi2Airport, waarin de actuele situatie voor holebi’s en transgenders in de top 50 van populairste reisbestemmingen onder de loep is genomen. 

Zweden scoort het hoogst in de rangorde. De Verenigde Arabische Emiraten zijn het minst aan te raden als reisbestemming voor holebi’s en transgenders.

Top 10

 1. Zweden (9,6)
 2. Verenigd Koninkrijk (9,4)
 3. Canada (9,4)
 4. Frankrijk (9,2)
 5. Nederland (9,2)
 6. België (9,2)
 7. IJsland (9,1)
 8. Spanje (9)
 9. Noorwegen (9)
 10. Denemarken (8,9)

Het Veiligheidskompas voor LGBTQ-reizigers is gebaseerd op scores voor positieve factoren (zoals antidiscriminatiemaatregelen door de overheid), risicofactoren (zoals geweldsincidenten) en (belemmerende) wet- en regelgeving. 

Zweden aan kop

Kijkend naar de gemiddelde totaalscore is Zweden de vriendelijkste populaire reisbestemming voor LGBT’s, met een score van 9,6. De Zweedse wet- en regelgeving voor LGBT’s is zeer positief (lees: tolerant), de lokale bevolking omarmt de LGBT-gemeenschap en ook op gebied van risico’s (denk aan geweldsincidenten) hoeven LGBT’s zich weinig tot geen zorgen te maken op Zweeds grondgebied.

Nederland op een gedeelde vierde plek

Naast Zweden (9,6), het Verenigd Koninkrijk (9,4) en Canada (9,4), is ook Nederland -met een gemiddelde score van 9,2- bovenaan de rangorde te vinden als LGBT-vriendelijke reisbestemming. Nederland deelt de vierde plek met Frankrijk en België. 

Minst aantrekkelijke reisbestemmingen

Holebi’s en transgender moeten, bij het boeken van hun reis, ook goed rekening houden met landen die niet te boek staan als tolerant en vriendelijk tegenover LGBT’s. 

De Verenigde Arabische Emiraten staan op de laatste plek in het kompas van Taxi2Airport. Dit land scoort een 1,2. Dit komt vooral omdat homoseks(ualiteit) een strafbaar feit is en daarop de doodstraf kan staan.

 Ook de lokale gemeenschap vormt een veiligheidsrisico. Naast de Verenigde Arabische Emiraten staan Rusland (2,6) en Maleisië (3,1) in de top 3 minst vriendelijke reisbestemmingen voor holebi’s en transgenders.

Bottom 10

 1. Verenigde Arabische Emiraten (1,2)
 2. Rusland (2,6)
 3. Maleisië (3,1)
 4. Turkije (4)
 5. Zuid-Korea (4,2)
 6. Peru (4,5)
 7. India (4,8)
 8. Indonesië (5)
 9. Singapore (5,2)
 10. Panama (5,3)
 11. Polen (5,6)
 12. China (5,9)

VIDEO | Reistips voor transgenders
OPINIE | Hoe belangrijk zijn LGBTQ’s voor de reisindustrie?
Dag Tegen Homofobie: hoe ga je om met homofobie op reis?
61% LGBT-reizigers houdt rekening met LGBT-vriendelijkheid van een bestemming 
Are you travelling to a hostile destination?

Beeld: Timothy Junes
Bron: Taxi2Airport

Een gedachte over “België, Frankrijk en Nederland op 4 wat betreft meest vriendelijke reisbestemmingen voor LGBT’s

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: