Pride in Boekarest uitgesteld door coronavirus

COVID-19 zorgt ervoor dat Bucharest Pride in Roemenië wordt uitgesteld naar september. Het coronavirus zal allicht nog slachtoffers maken prideland.

De pride in Boekarest moest plaatsvinden op 23 mei, dezelfde dag als de Belgian Pride in Brussel

“Hoewel we al begonnen waren met de voorbereidingen voor Boekarest Pride 2020, die we eind mei van plan waren, besloten we het evenement uit te stellen tot september.”, aldus organisator Asociata Accept

“We kijken met bezorgdheid naar de ontwikkeling van de situatie in verband met COVID-19 en de beperkingen die steeds vaker verschijnen voor bijeenkomsten op openbare plaatsen. We willen de veiligheid en gezondheid van alle pridedeelnemers beschermen, vooral omdat we meer dan 10.000 deelnemers verwachten in de mars.”

“We hadden het moeilijk om deze beslissing te nemen, en het zal de eerste pride zijn die in de herfst gebeurt, maar we kunnen niet wachten om je in september te zien met tien dagen vol LGBTQ+-evenementen die gehouden worden onder het thema van dit jaar – intersectionaliteit.”

“En tot Pride zijn we klaar om nieuwe evenementen te organiseren die de gemeenschap samenbrengen, vooral na deze isolatieperiode, zodra de situatie verbetert. Blijf veilig!”

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “Pride in Boekarest uitgesteld door coronavirus

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: