Protestantse holebifobe en transfobe Nashville-verklaring volgens Openbaar Ministerie niet strafbaar

De Nashville-verklaring is volgens het Openbaar Ministerie (OM) niet strafbaar. Dat schrijft het OM op 11 maart in een brief aan mensen die aangifte deden tegen de verklaring.

“Deze juridische slag om de Nashville-verklaring is verloren en dat is een bittere pil voor de mensen die aangifte deden”, reageert COC Nederland-voorzitter Astrid Oosenbrug.

“Maar de liefde heeft het van de Nashville-verklaring gewonnen”, vindt Oosenbrug.

Kerken hingen de regenboogvlag uit, de regenboogvlag dreigde zelfs even uitverkocht te raken, religieuze voorgangers toonden zich solidair met holebi’s en transgenders, LGBTI-genezing wordt verboden en in heel Nederland waren er vieringen van de liefde.”

“Samen hebben we laten zien dat de liefde sterker is dan de haat van de Nashville-verklaring. Daarmee hebben de ondertekenaars van de Nashville-verklaring het tegenovergestelde bereikt van wat ze wilden.”

Nashville?

De Nederlandse versie van de Nashville-verklaring verscheen in januari 2019 en werd getekend door zo’n 250 prominente orthodox-protestanten. In de verklaring wordt onder meer beweerd dat het zondig zou zijn om homoseksualiteit en transgender-zijn te accepteren en wordt de indruk gewekt dat mensen van hun LGBTI-zijn kunnen worden ‘genezen’.

Het OM erkent in de brief aan de mensen die aangifte deden dat de Nashville-verklaring veel mensen heeft geraakt “in de kern van hun zijn”. 

Ook oordeelt het OM dat de Nashville-verklaring beledigend is. Volgens het Openbaar Ministerie is de verklaring niet strafbaar omdat die zou vallen binnen de grenzen van de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting. Mensen die aangifte deden tegen de verklaring kunnen bezwaar aantekenen tegen het besluit.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “Protestantse holebifobe en transfobe Nashville-verklaring volgens Openbaar Ministerie niet strafbaar

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: