CORONAVIRUS | Belgian Pride 2020 uitgesteld naar 29 augustus

Coronavirus COVID-19 verplicht The Belgian Pride om de Belgian Pride te verhuizen van 23 mei naar zaterdag 29 augustus. 

“In België beleven we momenteel een situatie die we sinds lang niet hebben meegemaakt en waarvan we hopen ze nooit meer te moeten meemaken. Het Belgian Pride-festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan. Omdat de organisatie van een pride erg veel vraagt van zowel de organisatie, als van alle betrokkenen, hebben wij besloten om de Belgian Pride 2020 te laten plaatsvinden op 29 augustus”, zegt de organisatie The Belgian Pride vzw.

De organisatie neemt de beslissing samen met de drie LGBTI+ koepelorganisaties Arc-en-Ciel Wallonie, çavaria, RainbowHouse Brussels en de stad Brussel

“Het Belgian Pride Festival zal dit jaar in het teken van mentale en fysieke gezondheid staan. We smijten ons nu volop op de reorganisatie, zodat we iedereen in augustus kunnen verwelkomen op een volwaardige editie”, klinkt het bij The Belgian Pride vzw. 

Aan de parade nemen meer dan tachtig groepen en organisaties deel. Alle deelnemers, partners en vrijwilligers zullen door de organisatie in de komende dagen verwittigd worden.

Beeld: The Belgian Pride
Bron: The Belgian Pride

%d bloggers liken dit: