CORONAVIRUS | Utrecht Canal Pride van 6 juni 2020 afgelast, volgende op 5 juni 2021

Utrecht Pride is afgelast omwille van coronavirus COVID-19.

“De snelle verspreiding van het coronavirus en alle noodzakelijke maatregelen die getroffen worden om dit te stoppen leveren bij iedereen op dit moment onzekerheid op. We hebben als gevolg hiervan moeten besluiten om de Utrecht Pride van 6 juni 2020 af te lasten. Een beslissing om verder te gaan met de voorbereidingen is op dit moment niet verstandig”, aldus het bestuur.

Niet zo ver

“Het klinkt nog ver weg: 6 juni. Maar de deelnemende organisaties, vrijwilligers, bootverhuurders, straatfeesten en ook wijzelf zouden rond deze tijd aan de slag moeten zijn met alle voorbereidingen. In veel gevallen is dat nu onmogelijk en bovendien zijn velen van ons op dit moment druk met hele andere belangrijke dingen.”

Gevolgen beperken

Het bestuur heeft “pijn in het regenbooghart”. Maar dit is de juiste keuze. “Door namelijk op dit moment de Utrecht Pride te annuleren proberen we voor iedereen de (financiële) gevolgen tot een minimum te beperken. Een mogelijke annulering in een later stadium kan voor zowel deelnemers als organisatie veel grotere consequenties hebben.”

5 juni 2021

“We zien alle deelnemers natuurlijk graag alsnog aansluiten in de parade van 2021. We hebben daarom besloten de organisaties die toegelaten zijn bij de editie van dit jaar automatisch toe te laten tot de Utrecht Pride op zaterdag 5 juni 2021.

“We hopen volgend jaar met heel roze Nederland en iedereen die de LHBTI+ gemeenschap een warm hart toedraagt de Utrecht Pride dubbel en dwars in te halen. Maar voor nu het allerbelangrijkste: blijf gezond en let goed op elkaar.

Heel graag tot volgend jaar!”

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “CORONAVIRUS | Utrecht Canal Pride van 6 juni 2020 afgelast, volgende op 5 juni 2021

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: