CORONAVIRUS | GGD IJsselland verwacht een golf aan soa’s na crisis

GGD IJsselland verwacht een enorme toename van het aantal cliënten met een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

Een GGD is in Nederland een Gemeentelijke of Gemeenschappelijke (intercommunale) Gezondheidsdienst. IJsselland is een onderdeel van de provincie Overijssel

Momenteel kunnen mannen die seks hebben mannen (MSM) niet terecht bij GGD’s voor een soa-test. Dat is het gevolg van coronavirus COVID-19.

Ook huisartsen voeren testen uit. Alleen mensen die klachten hebben, worden getest op een soa. Ook mensen die gewaarschuwd zijn voor een seksueel overdraagbare aandoening worden getest. Anderen die willen weten of ze een seksueel overdraagbare aandoening hebben, zijn aangewezen op thuistesten.

“Let er op dat je zo’n test besteld op een betrouwbare site”, zegt Harriette van Buel van GGD IJsselland bij LGBT-radiouitzending Roze Golf.

Mensen die ingeënt willen worden tegen hepatitis B of hepatitis A/B kunnen nog wel bij de GGD terecht. Ook de PrEP-spreekuren gaan gewoon door.

Harriette van Buel denkt dat er een enorme toename komt van het aantal soa’s als de coronacrises voorbij is. “We kunnen mensen nou eenmaal niet verbieden om seksuele contacten te hebben.”

Beeld: Wikipedia
Bron: De Roze Golf

Een gedachte over “CORONAVIRUS | GGD IJsselland verwacht een golf aan soa’s na crisis

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: