Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Jarno Biesemans: “We worden gekozen op basis van een sterk thema en waar we echt willen voor gaan”

Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Jarno Biesemans (19) uit Sint-Pieters-Leeuw koos als thema seksuele oriëntatie en genderidentiteit in asielcentra. 

“Ik wil dit taboe doorbreken en er voor zorgen dat ook LGBT’s er zichzelf kunnen zijn. Dit thema ligt mij nauw aan het hart, mijn vrijwilligerswerk is een uitlaatklep en vooral een plaats om heel veel nieuwe mensen te leren kennen. Het sluit ook grotendeels aan bij mijn studie, sociaal werk”, vertelt Biesemans aan Pink In Our Lives

Biesemans is een happy single, vertelt hij nog. Aan Antwerp Pride heeft hij steevast leuke herinneringen en zijn favoriete party is de Homo Top 100 in CargoClub / Red & Blue.

MGB krijgt wel eens het verwijt niet divers genoeg te zijn. “Elk jaar zullen er voor en tegenstanders zijn, maar persoonlijk vind ik heel wat reacties heel hard. We worden gekozen op basis van een sterk thema en waar we echt willen voor gaan. Niet op basis van huidskleur, nationaliteit of culturele achtergrond”, antwoordt Biesemans. 

Beeld: Mister Gay Belgium

%d bloggers liken dit: