CORONAVIRUS | Uitstel Olympische Spelen slecht teken voor prides in België en Nederland

De Olympische Spelen van Tokio in Japan worden een jaar uitgesteld. Deze spelen zouden plaatsvinden van 24 juli tot 9 augustus. Als dit evenement zo laat in het jaar al uitgesteld wordt, is dat slecht teken voor prides en festivals in onze contreien.

Unicorn Festival op 11 juli, Pride Amsterdam van 25 juli tot 2 augustus, Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) van 1 tot 9 augustus, Antwerp Pride van 5 tot 9 augustus en de al een keer uitgestelde Belgian Pride op 29 augustus komen nu in het vizier van coronavirus COVID-19

Geen plannen?

In Het Laatste Nieuws van 19 maart roept nationaal viroloog prof. dr. Marc Van Ranst op festivals als Tomorrowland en Rock Werchter af te gelasten. Kleinere festivals kunnen wel “op voorwaarde dat we tegen dan op nul besmettingen zitten”.

Misschien moeten we 2020 gewoon al mentaal afschrijven? “We moeten ons instellen op een geheel andere manier van leven. Ik zou niet veel plannen in de zomer”, zegt prof. dr. Pierre Vandamme, een epidemioloog van de Universiteit Antwerpen in De Standaard van 20 maart.  

Vallen bovengenoemde LGBT-evenementen daaronder?

Ze hebben nog tijd om te beslissen. Maar niets is zeker dit jaar. En dat is lastig in een samenleving die steunt op planning en voorspelbaarheid

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “CORONAVIRUS | Uitstel Olympische Spelen slecht teken voor prides in België en Nederland

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: