CORONAVIRUS | Tropisch Instituut ontvangt nog te veel mensen met een acute soa

Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa waarschuwt voor de opmars van nieuwe besmettingen met acute soa’s zoals gonorroe en roept op tot terughoudendheid bij het aangaan van nieuwe seksuele relaties.  

Bij de polikliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) bieden zich nog steeds mensen aan die recent besmet zijn met de acute geslachtsziektes. En dat is niet de bedoeling.

Dating-apps zoals Grindr, Tinder en Planet Romeo raden hun gebruikers aan om de maatregelen te volgen die de overheden hebben opgelegd om de coronacrisis te bedwingen en roepen op tot voorzichtigheid. 

“Gebruikers van die websites volgen de richtlijnen meestal op en komen overeen om na de coronacrisis af te spreken”, zegt Boris Cruyssaert, persverantwoordelijke van Sensoa. 

Het is logisch dat anonieme sekscontacten of groepseks nu geen goede ideeën zijn, want welke sekstechniek ook gebruikt wordt, seks is nabijheid“, aldus Cruyssaert. 

Ook partners die niet samenwonen kunnen elkaar niet meer zien als ze niet samenwonen. Sensoa raadt dan ook hen aan om creatief te zijn.

“Ze zullen wel manieren vinden om met de beperkingen die er vandaag zijn, toch nog seksualiteit alternatief te beleven”, klinkt het.  

Beeld: Timothy Junes
Bron: Belga, GayLive.be

%d bloggers liken dit: