CORONAVIRUS | Mag je nog seks hebben?

Coronavirus COVID-19 tiert welig. We moeten in de strijd tegen het virus afstand houden. Mogen we dan nog wel seks hebben?

Het probleem is dat het COVID-19-virus een relatief lange incubatietijd heeft, leert Sensoa ons. Dat wil zeggen dat je besmet bent met het virus, het zelf nog niet merkt en je dus het virus kan doorgeven. 

Of je dus met je vriend of vriendin of je partner kan kussen, knuffelen, seksen enzovoort als geen van beiden zich niet ziek voelt, is moeilijk in te schatten. Want jij of de ander kan al besmet zijn zonder het te weten.

Ben jezelf in isolatie geplaatst omdat je in contact kwam met iemand die besmet bleek, of is je partner in isolatie geplaatst, dan let je beter op. Het virus zit in het speeksel of in de kleine druppeltjes die de lucht in vliegen als een besmet persoon hoest of niest. Dus, niet knuffelen, niet kussen (zelfs op de wang) of tongkussen. 

Geen soa

Er is geen bewijs dat je het coronavirus kunt krijgen of doorgeven via sperma, voorvocht uit je penis of vocht uit je vagina. Maar als je één van die vochten doorgeeft aan elkaar, ben je meestal heel dichtbij elkaar, dus de kans op besmetting is groot.

Heb jij of je partner, vriend of vriendin al echt symptomen, blijf dan zoveel mogelijk uit elkaars buurt (ook slapen doe je beter apart).

Niet in groep

Mijd ook contacten in groep, met nieuwe (of anonieme) mensen. Een bezoekje aan (seks)sauna’s, seksclubs of deelname aan seksfeestjes is dan ook af te raden omdat je niet weet of één van de aanwezigen besmet is met het COVID-19 virus.

Wat kan er dan wel?

Alles wat op afstand gebeurt, bijvoorbeeld digitaal. Je kan elkaar sexy foto’s of berichtjes sturen of je zelf wagen aan camming (seksuele handelingen voor de webcam). Let wel een beetje op met de latere kans op verspreiding van die beelden.

Tegenwoordig bestaan er ook seksspeeltjes die de ander vanop afstand kan bedienen. Het kan erg opwindend zijn om overgeleverd te zijn aan je vriend of vriendin die de touwtjes in handen heeft of om zelf de controle uit te oefenen.

Maar ook in real life kan je elkaar opwinden door fantasieën aan elkaar te vertellen, samen naar een erotische film te kijken, erotische verhalen voor te lezen, een striptease te doen of te masturberen voor elkaar zolang je voldoende afstand houdt van elkaar.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Sensoa

%d bloggers liken dit: