Belgian Pride, Het Roze Huis en Arc-en-Ciel Wallonie hijsen virtuele transgendervlag

Op Transgenderzichtbaarheidsdag of Transgender Day of Visibility (TDOV) – en in coronatijden – hijsen organisaties als The Belgian Pride, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen en Arc-en-Ciel Wallonie virtueel de transgendervlag. 

The Belgian Pride houdt het kort: “Hiermee willen wij onze steun tonen aan de transgemeenschap. We willen de aandacht vestigen op transgender rechten wereldwijd en samen opkomen tegen transfobie.”

Het Roze Huis knipoogt naar coronavirus COVID-19. “Vandaag is het Transgender Visibility Day! Daarom wapperen wij bij Het Roze Huis met de transgendervlag (allemaal vanuit ons eigen kot weliswaar ) om de hele transcommunity in de bloemetjes te zetten.”

Regenboog Wallonië klinkt activistischer. “Een zinvolle dag voor transgender personen van wie hun geschiedenissen en ervaringen te vaak vergeten, verdoezeld en gemarginaliseerd worden. We zijn aanwezig, onze identiteiten zijn geldig en we zullen niemand ons bestaan en de schoonheid van onze ervaringen laten afnemen.”

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: