Roze groene Fourat Ben Chickha: “Niet blind voor de situatie waar trans* personen zich bevinden”

Fourat Ben Chickha is senator en gemeenteraadslid in Gent voor Groen en algemeen rapporteur LGBT-kwesties bij de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Ook hij markeert Transgenderzichtbaarheidsdag of Transgender Day of Visibility.  

“Vandaag is een dag dat gevierd moet worden als ook bewustzijn moet creëren over de situatie van transgender personen want vandaag is het International Transgender Visibility Day”, schrijft Ben Chickha op de Instagram-account van de Roze Groenen.

Aandachtspunten

“Een dag waarbij transgender personen wereldwijd erkenning krijgen: zij die gezien zijn maar ook zij die niet gezien worden. Het is ook een dag waar we niet blind zijn voor de cijfers en de situatie waar transgender personen zich bevinden.”

“53% van transgender personen voelt zich gediscrimineerd tijdens het zoeken van werk. Er is meer nood aan aangepaste opvang voor transgender asielzoekers. Helaas werden lokale opvanginitiatieven (LOI) afgebouwd door (toenmalig staatssecretaris voor Asiel, red.) Theo Francken (N-VA) en zien we een impact op het mentale en fysieke welzijn van transgender personenen in de procedure.”

“The dark number: er is nog steeds een gebrek aan cijfers rond discriminatie van transgender personen, zoals op de huurmarkt.”

Waardering

“Heel wat waardering en respect voor het multidisciplinair Genderteam van UZ Gent. Toch zien we dat er nog wat mensen op de wachtlijst staan. Dit vraagt dan ook een blijvende investering in goede transgenderzorg van het Genderteam en een versterking van expertise op andere plekken.”

“Er is de laatste tijd veel positief veranderd in de representatie van transgender personen in de media, maar we zijn er nog lang zijn niet. Zo moeten we inclusief blijven werken met de trans*gemeenschap en moeten ook bruine, zwarte en gekleurde transgender personen gerepresenteerd worden.

“Positieve vertegenwoordiging van transgender personen in het bedrijfsleven, politiek en privé is een zeer doeltreffend middel om stereotypen over transgender personen tegen te gaan. Of zoals Audre Lorde zei: ‘Nothing about us, without us’.”

Vlag: Wikipedia
Portret: Timothy Junes

Een gedachte over “Roze groene Fourat Ben Chickha: “Niet blind voor de situatie waar trans* personen zich bevinden”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: