TDOV | Senne Misplon: “Vandaag, net zoals de 365 andere dagen van het jaar ben ik een ‘zichtbaar trans persoon'”

Wel Jong Niet Hetero-woordvoerder Senne Misplon markeert op Instagram Transgenderzichtbaarheidsdag of Transgender Day of Visibility

31 maart 2020: #transgenderdayofvisibility

Vandaag, net zoals de 365 andere dagen van het jaar ben ik een ‘zichtbaar trans persoon’. Ik doe dit voor mezelf, omdat ik ongelooflijk trots ben op die identiteit.

Ik doe dit voor anderen zodat men een gezicht kan plakken op die termen.

Ik doe dit voor mede trans personen, zodat hun pad steeds wat minder hobbelig mag worden.

Ik doe dit omdat het nog steeds nodig is, want de zin ‘Wow, ale je bent de eerste trans persoon die ik ontmoet. ‘, hoor ik veel te vaak, maar let me break it down to ya.

Ik ben vast niet de eerste, gewoon de eerst zichtbare. We zijn overal. We zijn je vrienden, collega’s en familie. We zijn je winkeliers, je klanten en je werknemers. We zijn met zo veel meer, maar niet iedere trans persoon wil ‘zichtbaar’ leven. Dat is volkomen oké en mijn respect is eindeloos voor hen die stealth leven. Niet iedereen heeft het privilege om zichtbaar te zijn, anderen kiezen er bewust voor.

Op een dag zoals deze zal mijn stem vooral extra luid zijn voor degenen die het niet (meer) kunnen of willen zijn.

Liefs

Senne

#transisbeautiful #transman @therealmiette

In 2019 was Misplon te gast bij Flo Windey van ‘Flowjob.

Beeld: Wikipedia

2 gedachten over “TDOV | Senne Misplon: “Vandaag, net zoals de 365 andere dagen van het jaar ben ik een ‘zichtbaar trans persoon'”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: