‘Ganesha – een perfecte god’ van 16 oktober tot 8 november

Ganesha – een perfecte god‘ van Judas Theaterproducties heeft nieuwe speeldata gekregen. Van 16 oktober tot 8 november in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

‘Ganesha’ is een musical van Martin Michel, Allard Blom en Rhody Matthijs. De cast bestaat uit Pieter Van Keymeulen, Goele De Raedt, Wanne Synnave en Kirsten Cools

“Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margreet. Deze twee vriendinnen besluiten dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hebben gehouden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase God van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost en heeft lief. En geeft inzicht. Waardoor Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zullen zijn.

“Ganesha – Een perfecte god” is gebaseerd op “A Perfect Ganesh” van Tony Award© en Emmy Award© winnaar Terrence McNally. Deze Amerikaanse auteur is bekend van musicals als “The Importance Of Being Ernst”, “Ragtime” en “The Kiss Of The Spider Woman”. Allard Blom en Rhody Matthijs maakte in 2003 een musicalbewerking van dit toneelstuk, dat voor workshops kende in de ‘Frank Sanders Academie” en in het ‘M-Lab’. Maar het is Judas TheaterProducties die voor de uiteindelijke wereldpremière zorgde op 22 januari 2010. Exact 10 jaar later acht Judas de tijd rijp voor een grondige herwerking van deze gelauwerde musical, met een compleet nieuwe cast bestaande uit Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. Zij zullen worden begeleid door een 3-koppig liveorkest onder leiding van Thomas Van Hauwaert. Martin Michel neemt opnieuw de regie voor zijn rekening. 

“Ganesha” werd in 2010 de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen 2010. De voorstelling werd maar liefst 9 keer genomineerd en mocht vijf prijzen mee naar huis nemen: Beste musical, Beste regie (Martin Michel), Beste vrouwelijke hoofdrol (Karin Jacobs), Beste inhoudelijke prestatie (Allard Blom) en Beste creatieve prestatie (Harry De Neve).

Info en tickets.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: