VRAAG & ANTWOORD | “Ik ben single. Sinds corona zit ik altijd thuis en zie ik niemand meer. Wat kan ik doen?”

Sensoa schreef een uitgebreide Q&A over seksualiteit en intimiteit in tijden van corona. Mark Sergeant, beleidsmedewerker bij Sensoa voor het thema MSM, schreef ook een stuk over (eenzame) singles. 

“Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Maar voor singles komen de corona-maatregelen extra hard aan. Ook koppels die geen traditionele relatie hebben het lastig. Als je niet met je partner onder hetzelfde dak woont of meerdere partners hebt, leggen de regels van ‘social distancing’ grote beperkingen op”, schrijft Sergeant.

Afstand

“Zolang de coronamaatregelen aanhouden kan je geen vrienden of dates bij je thuis ontvangen, of bij hen op bezoek gaan. Je moet afstand houden, voor je eigen veiligheid en voor die van een ander. We weten niet hoe lang deze maatregelen zullen aanhouden, en dat geeft extra stress.”

“Ook in deze moeilijke tijden is de eerste regel: zorg goed voor jezelf. Blijf in beweging. Je kan wandelen, fietsen of joggen in je buurt. Eet gezond, vermijd snacks en comfort food en eet verse groenten en fruit. Hou een prettige routine in je dag. Matig je alcoholgebruik.”

“Hou contact met je vrienden. Videochatten is een erg praktische manier om contact te houden. Net echt! Facetime, Zoom, Skype… er zijn tal van mogelijkheden. Ook al heb je niks bijzonders te melden. Een potje onbekommerd kletsen en roddelen kan deugd doen.”

Buddy

“Zoek een coronabuddy, iemand met wie je regelmatig kan praten en ervaringen uitwisselen via videochat. Woont die in de buurt? Ga samen wandelen (maar hou afstand, uiteraard). De natuur is nu op zijn mooist.” 

“Merk je bij jezelf ziekteverschijnselen die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus? Dan moet je jezelf in quarantaine plaatsen terwijl je uitziekt. Heb je familie of vrienden die in de buurt wonen? Wees niet bang om hun hulp in te roepen voor boodschappen. Via Facebook-groepen van je buurt kan je hulp inroepen. Je kan ook terecht bij sites als http://www.coronassist.be en http://www.helpper.be.” 

Zoek je een luisterend oor? Probeer eens Lumi (voorheen Holebifoon), je kan zowel telefonisch als via chat praten met een vrijwilliger. Ook met Tele-Onthaal kan je bellen en chatten. Of neem online contact op met een Centrum Algemeen Welzijnswerk. Wil je professionele hulp? Veel psychologen hebben een online aanbod. Probeer www.vind-een-psycholoog.be

Beeld: Free-Photos, Pixabay
Bron: Mark Sergeant

Een gedachte over “VRAAG & ANTWOORD | “Ik ben single. Sinds corona zit ik altijd thuis en zie ik niemand meer. Wat kan ik doen?”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: