VIDEO | Tiener die homokoppel uitschold en bespuwde in Amsterdam, geeft interview

Ilyas (15) was een van de jongeren die zondag een homokoppel in Amsterdam-Oost uitschold en bespuwde. Hij gaf een interview op YouTube. De tiener is aangehouden en wordt verhoord.

De politie zegt de zaak serieus te nemen. Van het incident zondag zijn er ook beelden. Zoals bij elk incident geven deze beelden niet alles weer, want men begint pas een stuk in het incident te filmen. 

In een interview met vlogger Youness Ouaali vertelt de jonge verdachte zijn kant van het verhaal. 

“We waren daar met een paar jongens en zouden naar de winkel gaan. Die was uiteindelijk dicht. Toen liepen er twee homo’s voorbij en die keken een beetje lang. Toen zeiden ze iets met moslims, dat wij geobsedeerd zijn door hen. Daar zei iemand wat van.”

Een van de jongens kwam volgens de 15-jarige daarna ten onrechte op hem af. 

“Hij dacht blijkbaar dat ik het zei. Hij gaf mij een duw, pakte zijn camera en begon te filmen. De emoties liepen hoog op. Toen pakte ik ook mijn telefoon om te filmen. Ik heb ze wel uitgescholden, maar dat komt ook omdat ik zwart werd gemaakt. Ik heb niks tegen homo’s.”

De jongen zegt het koppel niet te hebben aangeraakt. De schoppende bewegingen die op de beelden te zien zijn, waren volgens hem bedoeld om “afstand te bewaren”. 

Ook zegt hij niet degene te zijn geweest die heeft gespuwd. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Roze Golf, NOS, Gayokay.nl

%d bloggers liken dit: