CORONAVIRUS | Pride Amsterdam 2020 afgelast

Het is officieel. Pride Amsterdam 2020, de 25ste editie van de pride, is afgelast. De volgende editie vindt plaats van 31 juli tot 8 augustus 2021.

Het bestuur van de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) vindt het vanwege de coronacrisis niet verantwoord en ook niet haalbaar het jaarlijkse festival te organiseren.”We lopen tegen te veel onzekerheden en beperkingen aan”, zegt uittredend voorzitter Frits Huffnagel.

“Bovendien is een pride organiseren in een 1,5 metermaatschappij ook niet haalbaar. Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet.”

Geld

Volgens de stichting speelt ook mee dat bij het evenement veel organisaties betrokken zijn, die zwaar worden getroffen door de coronacrisis en mogelijk geen budget meer beschikbaar hebben voor de pride. 

In overleg met het gemeentebestuur is daarom besloten de jubileumeditie een jaar te verschuiven. AGP behoudt daarom de vergunning, die dit jaar zou aflopen.

AGP mag subsidies houden

Ook financieel komt de gemeente AGP tegemoet. “Een jaar zonder Pride Amsterdam is namelijk niet een jaar zonder uitgaven, maar wel zonder inkomsten”, zegt Huffnagel. 

“Daarom heeft de gemeente besloten dat wij 80% van het subsidiebedrag mogen behouden om daarmee een gedeelte van het verlies in 2020 te dekken.”

Deelnemers die een plek in de 25ste botenparade hebben bemachtigd, blijven verzekerd van deelname.

Beeld: Wikipedia
Bron: ANP, Pride Amsterdam

Een gedachte over “CORONAVIRUS | Pride Amsterdam 2020 afgelast

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: