ONDERZOEK SCIENSANO | De impact van COVID-19 op de gezondheid van de Belgen, deel II

“44.000 maal dank aan iedereen die deelgenomen heeft aan de eerste COVID-19-gezondheidsenquête. Vandaag lanceren we onze tweede enquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn. We rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers!”, schrijft Sciensano

Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan de online vragenlijst vóór 23 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil. 

Nederlandstalige versie
Version française  

English version
Deutsche Ausgabe 

De COVID-19 gezondheidsenquêtes in het kort

De COVID-19-gezondheidsenquêtes helpen onze wetenschappers en beleidsmakers om de gevolgen van de coronacrisis op onze gezondheid in te schatten. Dit is mogelijk door op regelmatige basis een nieuwe vragenlijst te lanceren over onderwerpen die belangrijk zijn voor de volksgezondheid. Elke vragenlijst bevat een aantal specifieke onderwerpen. Zo zal de tweede COVID-19 gezondheidsenquête dieper ingaan op de impact van de coronacrisis op onze leefgewoonten (voedingsgewoonten, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, …). Sommige onderwerpen, zoals mentaal en sociaal welzijn, zullen in verschillende vragenlijsten aan bod komen zodat we de evolutie van deze aspecten doorheen de coronacrisis kunnen bestuderen. 

Benieuwd naar de eerste resultaten van de vorige COVID-19 gezondheidsenquête? PDF-pictogram klik hier.

Wie neemt het intiatief voor deze studie?

Onderzoekers van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, onder leiding van dr. Karin De Ridder en Stefaan Demarest van de dienst levensstijl en chronische ziekten.

Als je meer informatie wenst of technische problemen hebt, kan je altijd contact met Sciensano opnemen.

Beeld: Thor Deichman, Pixabay
Bron: Sciensano

Een gedachte over “ONDERZOEK SCIENSANO | De impact van COVID-19 op de gezondheid van de Belgen, deel II

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: