GayOkay en LGBT040 organiseren #PrideInside

GayOkay en LGBT040 uit Nederland organiseren #PrideInside nu zo veel prides afgelast zijn omwille van coronavirus COVID-19.

Door het coronavirus zitten veel mensen op dit moment noodgedwongen binnen. Hashtags als #NUffNIET! en #Doesniet zijn momenteel trending en initiatiefnemer LGBT040 verwacht dat daar nu in samenwerking met GayOkay ook #PrideInside bij zal komen.

“Naast het dringend advies van het RIVM in Nederland en Sciensano in België om binnen te blijven, zit namelijk ook de pride van binnen. Normaal gesproken komt die trots landelijk één keer per jaar publiekelijk naar buiten en ook dit jaar moet daar ruimte voor zijn”, vinden de organisatoren.

“Daarom vieren we dit jaar internationaal en samen pride, van(uit) binnen, tijdens Pride Inside.”

27 juni

“Iedereen verdient een podium, moet zichzelf kunnen zijn en met aan de hele wereld kunnen laten zien hoe trots ze daarop zijn. Daarom roepen wij iedereen in Nederland op om zich aan te sluiten bij onze online pride.”

Geef je nu alvast op en maak op 27 juni, de laatste week van de pride maand, deel uit van het Facebook-evenement

“Zet jezelf op aanwezig en deel op 27 juni massaal je meest uitbundige, open, lieve, leuke, eerlijke, authentieke en/of gekke pride foto in quarantaine op je eigen socials met #PrideInside en laat zien dat jouw trots niet door corona wordt geremd. Daarnaast is er de mogelijkheid om je foto in het evenement te delen.”

Na afloop kan worden gestemd op de vijf leukste en origineelste inzendingen, zoals gekozen door de jury. De inzending met de meeste stemmen, wordt beloond met een leuk Pride-pakket om de quarantaine een beetje te verzachten.

“Uiteraard vragen we je hierbij om alle regels van het RIVM en Sciensano op te volgen.”

Global Pride

Op 27 juni is er ook Global Pride, een gezamenlijk initiatief van de European Pride Organisers Association (EPOA), InterPride en andere LGBT-pridekoepels.

Beeld: Wikipedia, Timothy Junes

%d bloggers liken dit: