VIDEO | Eurostream 2020 met Songfestival.be op 5, 7 en 9 mei

Verschillende Eurovisiesongfestival-nieuwssites organiseren een week voor het allemaal echt moest gebeuren Eurostream 2020. Ook het Vlaamse Songfestival.be werkt eraan mee. 

Eurostream 2020 is een volledig online editie van het Eurovisiesongfestival 2020 met de 41 landen, artiesten en liedjes van dit jaar.

“Verschillende grote websites over het ESF sloegen de handen in elkaar om de kandidaten en songs van 2020 te eren en alsnog samen aan een competitie te laten deelnemen”, aldus Songfestival.be.

Het echte Songfestival wordt tijdens Eurostream 2020 zo goed mogelijk nagebootst: er komen drie liveshows, volledig via het internet, met twee halve finales en een finale met uit elke halve finale tien finalisten, ‘gastland’ Nederland en de landen van de Grote Vijf. 26 landen in totaal dus. In de drie uitzendingen bepalen professionele vakjury’s en (online) televoting elk de helft van de uitslag. Er komt ook een echte puntentelling, inclusief dramatische aankondiging van de publiekspunten!

Lotingen

Op dinsdag 21 en 28 april zijn er al live uitzendingen voorzien, want dan worden online lotingen gehouden om de precieze startposities van de 35 landen in de twee halve finales te bepalen. Daarbij wordt dezelfde loting in helften behouden zoals geloot tijdens de allocation draw eind januari: België zal dus ook in Eurostream 2020 deelnemen aan de tweede helft van de eerste halve finale, hier op dinsdag 5 mei.

Praktische informatie.

Beeld: Pixabay, Timothy Junes

%d bloggers liken dit: