Regenboogvlaggenactie voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie gaat gewoon door

Niet çavaria, maar wel de regenbooghuizen zelf coördineren de regenboogvlaggenactie waarbij de steden en gemeenten in Vlaanderen gevraagd worden een regenboogvlag uit te hangen op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Ook ten tijde van coronavirus COVID-19 gaat deze actie door.

“Voorlopig gaat de actie door zoals in vorige jaren, maar we weten nog niet wat de impact van de coronavirusmaatregelen gaat zijn”, vertelt Jennifer Tuttle van UniQue in Vlaams-Brabant aan Be Out. Tuttle coördineert de actie. 

“Gelukkig moeten de gemeenten op zich enkel de regenboogvlag aan een openbaar gebouw hangen. Wat we niet weten is in welke mate we zullen de gemeenten kunnen bereiken om hen aan de actie te herinneren. Vanaf volgende week begint de belrondes bij de huizen en dat zal de echte test daarvan zijn. Het kan zijn dat we toch onze plannen zullen moeten aanpassen of schrappen voor dit jaar.”

Zover zijn we nog niet. 

De regenbooghuizen zijn naast UniQue Rebus Regenbooghuis West-Vlaanderen, Casa Rosa in Oost-Vlaanderen, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen en Regenbooghuis Limburg

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Regenboogvlaggenactie voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie gaat gewoon door

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: