Catwalk in plaats van parade op pride?

Pride Amsterdam is afgelast omwille van coronavirus COVID-19. Maar er wordt nagedacht over alternatieven. Mogelijk een catwalk in plaats van de wereldberoemde botenparade.

Specialisten waarschuwen dat we social distancing nog lang gaan moeten aanhouden. Maar in een ‘anderhalvemetersamenleving’ is iets als een botenparade ondenkbaar. Maar dat geldt ook voor andere massabijeenkomsten. 

“Je kunt niet op anderhalve meter van elkaar staan op een boot. Dat is voor op de kade ook ingewikkeld. Als de maatregelen dan ook nog gelden, zal met de kennis van dan gekeken worden wat er wel en wat er niet kan, net zoals we dit jaar kijken van wat we dit jaar nog wel kunnen doen.”, zegt Pride Amsterdam-woordvoerder Danny de Vries bij De Roze Golf

Catwalk

Een piste is een catwalk aanleggen waarover de deelnemers op anderhalve meter van elkaar lopen. Dat wordt geregistreerd door camera’s en de beelden kunnen dan thuis bekeken worden. Het idee is nog niet doorgesproken bij het bestuur van Stichting Amsterdam Gay Pride

“Je kunt natuurlijk heel veel gekke doen in het digitale tijdperk, maar het zal nooit hetzelfde zijn als het negen dagen durende festival met de botenparade met die sfeer die er dan is en de saamhorigheid in Amsterdam”, zegt De Vries.

Pride is zichtbaarheid, en dat blijft belangrijk, stelt De Vries.

Luisteren.

Beeld: Wikipedia
Bron: De Roze Golf

%d bloggers liken dit: