Jongeren in holebifobe en transfobe gezinssituaties vast door anticoronamaatregelen

In Frankrijk getuigen holebi en transgender jongeren over hoe ze slachtoffer zijn van intrafamiliaal geweld tijdens deze confinement tegen coronavirus COVID-19.

Zo moet Damir – een pseudoniem – uit Lyon van zijn vader masturberen op heteroporno.

De relatie tussen Antoine (17) en zijn stiefvader is verzuurd. De eerste slagen zijn al gevallen. Antoine heeft geen rijbewijs en verblijft op het platteland. Ontsnappen kan niet.

Martin (22) uit Parijs moet de homofobe tirades van zijn ouders ondergaan. Ze roepen naar president Emmanuel Macron dat hij een janet is. Hij wil weg, maar dat kan nu niet. 

Marc (20 durft amper bellen met zijn vrienden of zijn lief. Hij is niet uit de kast. 

Opeen

De confinement zorgt ervoor dat mensen tot elkaar veroordeeld zijn, zeven dagen op zeven, de klok rond. Geen werk, school of universiteit om elkaar te kunnen ontwijken.

Parlementslid Sonia Krimi (LREM) heeft staatssecretaris voor Gelijkheid Tussen Vrouwen En Mannen voor de Strijd Tegen Discriminatie Marlène Schiappa (LREM) gevraagd om iets te doen.

LGBT-opvangcentra zijn zich bewust van het probleem. Schiappa gaat overleg plegen.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nood een aan een gesprek? Contact opnemen met Lumi kan via www.lumi.be of 0800 99 533. Je kan Lumi ook steunen.

Beeld: Wikipedia
Bron: Komitid, Têtu, Le Progrès

2 gedachten over “Jongeren in holebifobe en transfobe gezinssituaties vast door anticoronamaatregelen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: