Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Jeroen Vinckier: “Er is overal vooruitgang, behalve in de Kerk”

Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Jeroen Vinckier (23) uit Ieper in West-Vlaanderen is gelovig. Dat is dat ook zijn thema. 

“Ik zelf ben gelovig en wil me geaccepteerd voelen binnen de Kerk. En daar wringt het schoentje. Dit thema vind ik zeer belangrijk omdat we overal al veel progressie hebben gemaakt behalve binnenin de Katholieke Kerk“, zei Vinckier bij Pink In Our Lives op paaszondag

Diversiteit

Ook Vinckier krijgt de vraag of Mister Gay Belgium divers genoeg is. “De kritiek kan ik volledig begrijpen. Als je naar het uiterlijk kijkt. Deze wedstrijd gaat veel dieper. Dit jaar waren er tijdens de casting heel veel diversiteiten maar deze waren helaas niet sterk genoeg om tot de laatste twaalf te eindigen. Eenmaal je met ieder van ons dieper in gesprek gaat merk je een hele grote diversiteit in onze groep.”

“Want eerlijk denken jullie nu echt dat dit een wedstrijd is waar enkel het uiterlijke telt? Tot nu toe hebben we nog maar twee fotoshoots achter de rug en twee gesprekken daarnaast nog testen en oefeningen op gesprekken. Daarnaast krijgen we grondige info bij onder anderen çavaria en Sensoa. Dit omdat we moeten kunnen opkomen voor onze bewegingen binnen de gemeenschap, dus ik vind persoonlijk de mening volledig ongegrond tenzij sommigen echt enkel kijken naar het uiterlijk.”

Antwerp Pride

Vinckier verkiest Antwerpen als leukste pride. “De pride betekent voor mij tot op vandaag nog altijd een dag waar wij ons kunnen tonen zoals wij ons voelen zoals wij dat willen. De pride is voor velen een uitlaatklep en geeft door het groepsgevoel een duwtje in de rug voor iedereen die steun kan gebruiken. De leukste pride vind je volgens mij in Antwerpen. Daar voel je het minste tegendruk van de haters. Daar kan je zonder bedreigingen en vernederingen je volledig laten gaan.”

En verder

Vinckier is liever naughty dan nice, is fan van Lola McQueen, apprecieert zowel slips (zeker als zijn lief ze draagt) als boxers en zijn favoriete gayparty is Kokorico.

Beeld: Mister Gay Belgium (YouTube)

%d bloggers liken dit: