Regenbooghuis Limburg: “Minder pesterijen door lockdown”

Regenbooghuis Limburg in Hasselt krijgt in deze coronatijden veel minder vragen om gesprekken en begeleiding. Dat vertelt het Huis aan Radio 2

Volgens Radio 2 is dat “opmerkelijk omdat we in een tijd zitten dat heel veel mensen net wel een luisterend oor nodig hebben. 

De online mogelijkheden om elkaar te horen en te zien hebben succes, zegt zegt Manon van Engelen van het Regenbooghuis op de radio.

Flink

Regelmatige bezoekers van het Regenbooghuis houden zich flink. “We hebben niet de indruk dat veel van onze regelmatige bezoekers meer problemen hebben”, zegt Manon van Engelen. 

“Dat ze met vanalles worstelen of het mentaal moeilijk hebben bijvoorbeeld. Dat merken we toch niet aan de berichten die via mail en sociale media binnenkomen. Er waren wel mensen om wie we ons zorgen maakten. Die hebben we zelf gecontacteerd maar gelukkig gaat het goed met hen.”

Veilig

Manon van Engelen hoort bij sommige LGBT’s dat ze de lockdown als heel veilig ervaren. “Ze zeggen dat ze geen last meer hebben van pesterijen nu ze niet meer naar hun werk moeten. En omdat ze veel minder buitenkomen, moeten ze ook geen starende of afwijzende blikken trotseren.”

Dat is goed en pijnlijk tegelijk, want dat betekent dat de normale situatie niet als veilig of aangenaam wordt ervaren.

Beeld: Regenbooghuis Limburg
Bron: Radio 2, VRT NU

%d bloggers liken dit: