Bruno De Lille: “Tijd dat ook België en de Europese Unie van Marokko eisen dat homoseksualiteit gedecriminaliseerd wordt”

Bruno De Lille (Groen) pleit voor de decriminalisering van homoseks in Marokko. Een online klopjacht op homo- en biseksuele mannen duwt mannen die seks hebben met mannen (MSM) daar (nog verder) in de kast.

“Dringend tijd dat ook België en de Europese Unie van Marokko eisen dat homoseksualiteit gedecriminaliseerd wordt. Want zolang het strafbaar blijft, kunnen LGBTI-personen zich onmogelijk verdedigen tegen dit soort laffe aanvallen”, aldus de gewezen staatssecretaris voor Gelijke Kansen in Brussel.

Op Twitter krijgt heel wat tegenkanting, vooral van mensen die hem inconsequent en zelfs hypocriet vinden of die vinden dat eerst homohaat in België moet worden aangepakt. 

De Lille mengde zich in juni 2019 in de discussie tussen Johan Leman en Riadh Barhi. Hij verklaarde toen dat Brussel en Molenbeek niet zo homofoob waren als voorgesteld. Dat werd hem ook niet in dank aangenomen. 

Beeld: Bruno De Lille

2 gedachten over “Bruno De Lille: “Tijd dat ook België en de Europese Unie van Marokko eisen dat homoseksualiteit gedecriminaliseerd wordt”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: