Transgender reiziger mishandeld in Amsterdamse metro

Een transgender reiziger is zaterdagmiddag 25 april op klaarlichte dag mishandeld in de metro van Amsterdam

“Het lijkt er op dat er in korte tijd opnieuw mensen zijn aangevallen omdat ze zijn wie ze zijn, en dat is gewoon afschuwelijk”, reageren Transgender Netwerk Nederland-voorzitter Brand Berghouwer en COC Nederland-voorzitter Astrid Oosenbrug

“Met Pasen waren het de twee homomannen die hand en hand liepen en nu deze trans persoon in de metro. Dit moet stoppen, het kabinet moet maatregelen nemen.”

TNN en COC zoeken contact met het slachtoffer om steun aan te bieden.

Het slachtoffer werd op zaterdag 25 april mishandeld door drie mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar op het Amsterdamse metrostation Duivendrecht, zo meldt De Telegraaf

Een ooggetuige vertelt hoe ze iemand haastig de metro instapte. Daarna volgden drie jongemannen. “Ze gingen achter de  persoon aan en gaven die een keiharde trap, waarna die richting de bestuurder probeerde te lopen. De drie jonge mannen schreeuwden naar haar. Zij was aan het huilen en sprak in het Engels dat het drietal haar zou willen doden. Het was een vreselijke mishandeling.”

Politie

De getuigde belde de politie. Aan station Sneevlietweg stopte de metro en daar was politie aanwezig. Met de hulp van een omstander heeft de politie de drie verdachten weten te oppakken.

1/7

In Nederland krijgen ongeveer zeven op de tien holebi’s en transgenders in hun leven te maken met fysiek verbaal geweld om wie ze zijn. De geweldscijfers tegen transgenders liggen veel hoger dan onder de gemiddelde bevolking, zo blijkt uit het onderzoek ‘Overal op je hoede‘ van TNN.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

2 gedachten over “Transgender reiziger mishandeld in Amsterdamse metro

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: