SINGAPORE | Mannen in beroep tegen strafbaarheid van homoseks

Het Hooggerechtshof van Singapore behield homoseks in de strafwet, maar de betrokkenen die de juridische strijd startten gaan in beroep.

Meerdere mannen wilden artikel 377A van het Strafwetboek ongrondwettelijk laten verklaren. 377A voorziet tot twee jaar cel voor homoseks. Het strafartikel wordt zo goed als nooit toegepast, maar is een zwaard van Damokles op de hoofden van holebi’s

India

De decriminalisering van homoseks in India opende perspectieven voor Singapore. Het Strafwetvoek van Singapore heeft immers dezelfde Britse wortels als de Indiase. 

Salad bowl

Singapore is een salad bowl. Een salade. In tegenstelling tot de melting pot of smeltkroes zijn er weliswaar veel ingrediënten, maar ze blijven wel onderscheidbaar. In Singapore is er een Indiase gemeenschap, een Maleisische, een Chinese een moslimgemeenschap en een blanke, westerse gemeenschap. 

Dictatuur

Singapore is een zachte dictatuur. Sinds de onafhankelijkheid in 1965 is de stadstaat een economisch succes geworden. De Chinese, Singaporese, Indische en Westerse gemeenschappen leven vredig samen, maar veelal apart. 

Maar individuele vrijheden zijn oppervlakkig. Persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en ideologie zijn beperkt.

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

%d bloggers liken dit: