Pink E-ftar op Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

PrideFestival Brussels en huisvandeMens Brussel organiseren op zondag 17 mei een online iftar of E-ftar. 17 mei is Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

“Samen eten als verbinding in een steeds diversere maatschappij. Ook in tijden van social distancing is een iftarmaaltijd de uitgelezen kans om mensen dichter bij elkaar te brengen en bruggen te bouwen”, aldus PrideFestival Brussels en huisvandeMens Brussel.

Imam Zahed

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze virtuele iftar met getuigenissen, verhalen, cultuur en een gesprek met imam Ludovic-Mohamed Zahed

Zahed is openlijk homoseksueel en grondlegger van een moskee in Parijs waar holebi’s, queers en transgender personen, maar ook atheïsten, welkom zijn.

“Deze Pink E-ftar organiseren we met de Pride Weeks in ons achterhoofd en hart. Om homofoob geweld, taboes en stereotiepe denkpatronen te doorbreken. Jou proberen te overtuigen om deel te nemen aan de iftar doen we niet. Open staan voor de liefde en kennis ervan is altijd toegestaan.”

PrideFestival Brussels is de merknaam waaronder RainbowHouse Brussels evenementen voor de pride in Brussel organiseert.

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes 

%d bloggers liken dit: