VIDEO | Eerste minister Sophie Wilmès erkent en benadrukt bestaan van singles in strijd tegen COVID-19

Is het niet gemakkelijker om te vertellen dat één gezin een ander gezin mag uitnodigen, vroeg out nieuwsanker Wim De Vilder in het VRT-Journaal van woensdag 6 mei. “In België en in de wereld zijn er niet alleen ‘gezinnen en gezinnen’, er zijn ook mensen die alleen zijn”, antwoordde eerste minister Sophie Wilmès (MR).

Een zeldzame keer dat de federale regering, in casu de eerste minister, zo uitdrukkelijk erkent dat er ook alleenwoners zijn. In de context van de strijd tegen coronavirus COVID-19, waarbij de aanpak zeer gezin- en familiecentrisch is, is dit verfrissend. 

“E zijn honderden manieren om je leven te organiseren en we willen rekening houden met iedereen”, aldus nog de premier?

Hebben de regering en de Groep van Experten voor een ExitStrategie (GEES) de kritiek op hun ‘one size fits all‘-aanpak eindelijk gehoord? 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “VIDEO | Eerste minister Sophie Wilmès erkent en benadrukt bestaan van singles in strijd tegen COVID-19

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: