Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Aaron Vanderstichele: “Meer diversiteit als een diverser publiek zich inschrijft”

Mister Gay Belgium 2020-kandidaat Aaron Vanderstichele (23) uit Gent in Oost-Vlaanderen wil een rolmodel zijn en rolmodellen bezorgen aan jonge, zoekende holebi’s en transgenders. 

Pink In Our Lives stelt aan de finalisten de vraag of de Mister Gay Belgium-wedstrijd wel divers genoeg is. Want MGB krijgt wel de kritiek te blank, te middenklasse, te mainstream te zijn. 

“Als ik naar mijn medekandidaten kijk dan snap ik die commentaar”, antwoordt Vanderstichele.

“Dat mensen bij het zien van twaalf blanke kandidaten over de diversiteit een discussie starten is dan ook meer dan normaal. Wat diezelfde mensen echter niet zien is dat er twee selectie-ondes zijn voor we die twaalf kandidaten bekomen.”

“En uit die poel van inschrijvingen moet de organisatie dan uiteindelijk ook twaalf finalisten bekomen. En dan liefst diegene die een verhaal en doel hebben om de LGBTQ+-gemeenschap een hart toe te dragen. Ik ben er zeker van dat als meer homoseksuele mannen uit verschillende etniciteitgroepen zich inschrijven er meer diversiteit in de 12 finalisten van komende jaren geraakt.”

Thema

“Het thema waar ik op focus is opvoeding en ontwikkeling. Een thema dat een leidraad kan zijn voor de jeugd van vandaag, hetero of LGBTQ. Een thema dat een vernieuwende kijk kan teweegbrengen bij hun ouders. En een thema waar ik als LGBTQ+er enorm veel aan zou gehad hebben in mijn schoolperiode.” 

“Tijdens mijn schoolcarrière heb ik bijvoorbeeld niets geleerd over de basics van het homo zijn. Daardoor ga je jezelf anders gaan voelen.”

Prides

Vanderstichele beleefde zijn eerste pride in Antwerpen. Hij houdt van prides en wil er meerdere bezoeken.

sVerder leren we dat hij wel hangry kan zijn en op de slip-of-boxer-vraag antwoordt hij jockstrap. Hij is eigenaar van een hond en vader van planten.

Beeld: Mister Gay Belgium (YouTube)
Bron: Pink In Our Lives

%d bloggers liken dit: