AMSTERDAM | Homokoppel dat werd aangevallen met Pasen, opnieuw aangevallen

Fabio en Daniel zijn opnieuw aangevallen in Amsterdam-Oost. Volgens hun advocaat omdat ze hand in had liepen. Het koppel werd al aangevallen met Pasen

Dat voorval op Eerste Paasdag kreeg veel aandacht. Een van de verdachten gaf zelfs een interview op YouTube. In de zaak zijn al twee verdachten geïdentificeerd.

“Gistermiddag is het homostel dat Eerste Paasdag werd aangevallen opnieuw slachtoffer geworden van een homofobe aanval in Amsterdam-Oost. Weer vond de aanval plaats nadat de mannen hand in hand liepen. Na een reeks opmerkingen vanuit een groep is één van de mannen mishandeld”, aldus meester Sébas Diekstra op Twitter. 

De politie was al snel ter plaatse waardoor de aanval werd afgebroken en de groep wegvluchtte. Er zou één persoon staande zijn gehouden door de agenten. De slachtoffers wilden direct aangifte doen, maar aanvankelijk kon volgens de agenten wegens drukte pas donderdag. Inmiddels lukt dat waarschijnlijk toch eerder.

Ondersteuning

“Afschuwelijk dat dit de jongens nu wéér overkomt en te gek voor woorden dat in Nederland anno 2020 nog steeds niet iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn op straat zonder te maken te krijgen met geweld”, reageert COC Nederland-voorzitter Astrid Oosenbrug

“Het kabinet (de regering, red.) moet véél meer doen om dit soort geweld aan te pakken.”

COC Amsterdam heeft contact met het homokoppel om hen waar nodig te ondersteunen.

Meer geweld

Afgelopen maand werden ook twee transgender personen mishandeld, een in de Amsterdamse metro op 25 april en een in de metro van Rotterdam op 6 april.

In Nederland krijgen ongeveer zeven op de tien holebi’s, transgenders en intersekse mensen in hun leven te maken krijgen met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn.

COC raadt mensen die het slachtoffer worden van fysiek of verbaal geweld om hun identiteit aan om altijd aangifte te doen. Dat kan bijvoorbeeld via de LGBT-politiewerking Roze in Blauw.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

2 gedachten over “AMSTERDAM | Homokoppel dat werd aangevallen met Pasen, opnieuw aangevallen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: