OEKRAÏNE | Wetsvoorstellen voor LGBT-bescherming en bescherming van traditionele gezinnen botsen

Het parlement van Oekraïne behandelt momenteel wetsvoorstel 3316 die haatmisdrijven jegens holebi’s en transgenders moet bestraffen. Als reactie daarop kwam er wetsvoorstel 3316-1 die traditionele familiewaarden moet beschermen. 

LGBT-organisatie Nash Mir (Eén wereld) trekt aan de alarmbel met een open brief aan president Volodymyr Zelensky, eerste minister Denys Shmyhal en de parlementsleden.

Nash Mir hekelt niet alleen de heel vocale oppositie tegen 3316 uit kerkelijke en pro-Russische hoek, maar ook het stilzwijgen van pro-Europese parlementsleden. 

3316-1 neemt de tekst van 3316 over. Maar de woorden ‘seksuele oriëntatie en genderidentiteit’ zijn vervangen door ‘het instituut gezin of familiewaarden’.

Intussen zijn ook wetsvoorstellen 3316-2 en 3316-3 ingediend ter bescherming van LGBT’s. 

Europa vs. Rusland

Volgens specialist LGBT-kwesties in postcommunistische landen Rémy Bonny is dit een illustratie van de strijd tussen invloedsferen. Kijken naar de Europese Unie, of kijken naar Rusland

Oekraïne zijn in een gewapend conflict verwikkeld over territorium. Daarin worden ook waarden zoals traditionele familiewaarden als wapen gebruikt. Het riedeltje van Rusland is niet veranderd sinds de Sovjet-Unie: het Westen in decadent en verderfelijk.

LGBT-rechten zijn een van de slagvelden in deze strijd.

“LGBTQ-rechten zijn niet alleen cruciaal voor de LGBTQ-gemeenschap, maar ook voor de soevereiniteit en veiligheid van Oekraïne”, aldus Bonny.

Beeld: Wikipedia
Bron: Rémy Bonny

Een gedachte over “OEKRAÏNE | Wetsvoorstellen voor LGBT-bescherming en bescherming van traditionele gezinnen botsen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: