Panelgesprek over gender en dekolonisatie op IDAHOT

Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) organiseren Casa Rosa, Genderspectrum Gent, Intal Globalize Solidarity, LABO vzw en Vredeshuis Gent een online panelgesprek over gender en dekolonisatie.

Dekolonisatie is een term die wel vaker opduikt. Kan je dat concept koppelen aan genderdiversiteit? In dit online panelgesprek ontleden we die vraag. Zijn holebi- en transfobie vruchten van de kolonisatie? Hoe kunnen we de gendermind dekoloniseren? Werkt kruispuntdenken bevrijdend of kan het ook vervallen in identity politics, een strijd om identiteiten, die minderheidsgroepen tegenover elkaar uitspeelt? Gender- en dekolonisatie-experten zoeken antwoorden op deze en andere vragen.

De link naar het evenement wordt later gedeeld.

Panelleden:

– Olave Nduwanje (zij/haar): Schrijfster & activiste: Olave talks, Olave Explains,…

– Kopano Maroga (die/hun): Artiest, schrijver en cultureel werker. Programmator/dramaturg bij Vooruit

– Stella Nyanchama Okemwa (zij/haar): Expert in de strijd tegen racisme en discriminatie. Hand in hand tegen racisme

*In deze sessie (of wanneer dan ook) is er absoluut geen ruimte voor seksisme, racisme, holebi- en transfobie en andere vormen van haat.

Praktische informatie.

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: