Willebroek kleurt regenboog voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Op 17 mei is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Willebroek in de provincie Antwerpen kleurt die dag in regenboogkleuren.

“Als gemeente veroordelen we holebifobie en transfobie sterk en willen we met een solidaire actie alle LGBTQ+’s een hart onder de riem steken. Iedereen heeft in Willebroek het recht om zichzelf te zijn en samen met zijn of haar partner onbezorgd over straat te kunnen lopen”, klinkt het in een persbericht. 

E-mailhandtekening

“Zoals ieder jaar zal onze gemeente de regenboogvlag hijsen. Dit jaar niet alleen aan het Administratief Centrum, maar op verschillende plaatsen in de gemeente.”

“Deze regenboogvlag staat voor aanvaarding van alle LGBTQ+’s. Alle collega’s van de gemeente Willebroek zullen een maand lang hun e-mails ondertekenen met een aangepaste e-mailhandtekening in regenboogkleuren. Ons maakt het niet uit welke geaardheid iemand heeft. Iedereen is welkom in onze gemeente en moet er zich thuis voelen.”

Zelf meedoen

“Heb je een vlag? Hang deze vlag op in het weekend van 16 mei en toon aan de wereld dat Willebroek een hart heeft voor LGBTQ+. Heb je geen vlag, maar wil je toch graag mee doen? Maak een tekening of zoek een creatieve manier om je gevel op te vrolijken met de kleuren van de regenboog. Laat onze regenboogactie viraal gaan. Deel een foto waarop je een originele regenboog hebt gemaakt, zoals een lekkere fruitsla of een leuke kledingcombinatie.

“Deel je foto op Instagram of Facebook met de hashtags #IDAHOT2020 #daswillebroek en tag @daswillebroek. Wie weet komt jouw foto wel mee op onze website of sociale mediakanalen. Samen tonen we dat Willebroek een hart heeft voor mensen zo kleurrijk als de regenboog.” 

Heb je vragen? Stel ze via samenleven@willebroek.be of 03 866 91 25.

Beeld: Wikipedia
Bron: Willebroek.be

%d bloggers liken dit: